Mid Term Break, lördag

Lördagen gick dock enligt planerna! Jag och Deema, Palestina, åkte till Stanley. Jag hade hört att det skulle vara ett fint område med en strand, och det var verkligen en fin del av Hong Kong! Det kändes som att vara i Italien eller Grekland eller liknande, för byggnaderna hade en kalkad yta och till skillnad från resten av Hong Kong var byggnaderna där inte alls höga. Det kan också ha känts så för att det var många västerlänningar där.
 
Förutom att besöka marknaden (som verkligen rekommenderas, förutom att den var ganska dyr jämfört med andra marknader i Hong Kong) och allmänt se oss runt, gick vi till ett museum på ön om fängelset som en gång funnits där, och vi besökte även tempel nummer tre för helgen. 
 
Efter det åkte vi till Causeway Bay (den mest tätbebyggda delen av Hong Kong) och gick runt bland skyskraporna samt åkte upp i Times Square innan vi åkte till Mong Kok. Mong Kok är en väldigt populär del av Hong Kong, speciellt bland ungdomar. Det är i princip en stor marknad (med olika "teman" som till exempel Ladies Market och Flower Market), som kan vara billig om man prutar! Det är lättare för "locals" att pruta, för försäljarna ger dem ett bättre pris i och med att de tror att turister ändå inte vet vad det är för priser som vanligtvis gäller i Hong Kong, men om man gör det rätt kan man få ned priset en del! 
 
Jag köpte ingenting, men jag och Deema åt på en sushiresturang som var extremt god! Sushi här är ganska billigt jämfört med i Sverige. I och med att sushin kommer på rullande band med två till tre stora bitar på varje tallrik (om bitarna är väldigt små kan det vara sex stycken, i alla fall på resturangen vi besökte) kan man själv välja hur mycket man vill äta. Sedan betalar man per tallrik. Tallrikarna har olika färger som representerar olika priser. På restaurangen vi var på kostade det allt från 10-17 HK-dollar för en tallrik.
 
Sedan åt vi min favoritefterrätt Gai Darn Zai innan vi åkte hem, som ett perfekt slut på dagen.
 
 
Stanley
 
 
Stanley Market
 
 
Tempel nummer tre
 
 
Jag och Deema utanför templet
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp